Tuzlu Yoğurt ÇorbasıAnadolu'nun her köşesinde farklı yoğurt çeşitleri bulunur. Her biri benzer yöntemlerle mayalanır, ancak Antakya'nın yoğurdu diğerlerinden ayrılır. Bu yoğurt, özellikle yaz aylarında kış için hazırlanan tuzlu yoğurdu ile ünlüdür. Antakya'nın bu özel yoğurduyla yapılan Tuzlu Yoğurt Çorbası da kendine has lezzetiyle damaklarda iz bırakır. İşte ailece beğenerek tüketeceğiniz Tuzlu Yoğurt Çorbası tarifi: Tuzlu Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Tuzlu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?Pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıyoruz. Üzerine üç parmak geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Pirinçler piştikten sonra üzerine sıcak su ve et suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Bu esnada tuzlu yoğurdu biraz soğuk su ile karıştırarak kıvamını açıyoruz. Pirinçleri karıştırmayı unutmadan, yoğurdu ılıklaştırmak için çorbadan bir kepçe alıyoruz. Ilık hale gelen yoğurdu çorbaya ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz miktarını kontrol edip gerektiğinde ekleyebiliriz. Kıvamı koyu geldiyse sıcak su ilave edebiliriz. Çorba kaynayınca servis kasesine alıyoruz. Üzeri için tereyağını eritip nane ve biberi ekleyerek biraz kavurduktan sonra çorbanın üzerine döküyoruz. Tuzlu Yoğurt Çorbası servise hazır. Afiyet olsun. |
Bu yoğurdun Antakya'ya özgü olduğunu bilmiyordum, yaz aylarında kış için hazırlanan tuzlu yoğurt mu kullanılıyor? Bu çorbanın lezzeti nasıl oluyor, denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yazMerhaba Şengül Hanım,
Evet, Antakya'ya özgü olan bu yoğurt gerçekten çok özel bir tada sahiptir. Yaz aylarında kış için hazırlanan tuzlu yoğurt kullanılması, çorbanın lezzetini daha da özgün ve lezzetli hale getiriyor. Bu yoğurdun tuzlu ve yoğun tadı, çorbanın kıvamı ve aromaları ile harika bir uyum sağlar. Denediğinizde siz de farkını hissedeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!