Yoğurt Kürü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
21 Temmuz 2024

Yoğurt Kürü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yoğurt Kürünün Faydaları ve Uygulama Yöntemleri

Yoğurt kürü, yağ yakıcı ve kabızlık önleyici etkileri ile bilinen, ödem söktürücü, tatlı krizini bastırıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliklere sahip bir uygulamadır. Yoğurt kürü, farklı malzemeler eklenerek çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Kilo vermek, özellikle göbek bölgesinde toplanan yağlardan kurtulmak için yoğurt kürü kullanılabilir. Yoğurt kürüne geçmeden önce yoğurdun faydalarına kısaca değinelim:

Yoğurdun Faydaları

Yoğurt, kalori bakımından düşük bir gıda olduğundan dolayı yüksek kalorili atıştırmalıklar yerine tercih edilebilir. Özellikle göbek ve bel bölgesindeki yağları eritici etkisi bulunmaktadır. Açlığın yol açtığı halsizliğe karşı da yoğurt tüketilebilir.

Yoğurt, ciddi bir bağışıklık sistemi hastalığı olan ülseratif kolit hastalığına karşı faydalıdır. Ülseratif kolit, tedavisi olmayan bir rahatsızlıktır ve en bilindik belirtisi uzun süren ve ara ara kanamalı olan ishaldir. Bu rahatsızlık nedeniyle ortaya çıkan belirtilerin hafiflemesi ve enfeksiyonun azalması için tıbbi olarak genellikle antibiyotikler reçete edilir. Hastalık ilerlemişse cerrahiye başvurulabilir. Yoğurt, bu tür hastalığı olan kişilerde sindirimi düzenler ve sindirime yardımcı olan bakterilerin sayısını artırır.

Yoğurt, osteoporoz olarak tanımlanan kemik hastalığında yardımcı tedavi olarak kullanılabilir. Kalsiyum bakımından zengin içeriğe sahip olduğu için kemik sağlığını destekler ve osteoporoz hastalığının ilerlemesini engeller.

Yoğurt, hipertansiyona karşı da iyi gelir. Hipertansiyon, ilerledikçe kalp ve damar sağlığını olumsuz olarak etkileyen bir hastalıktır. Günlük düzenli olarak yoğurt tüketilerek hipertansiyon kontrol altına alınabilir.

Yoğurt, sindirim sisteminin rahat ve aktif bir şekilde çalışmasını sağlar ve kabızlığa karşı iyi gelir.

Yoğurt, diyabet diyetinde de tavsiye edilen bir besin maddesidir. Az yağlı ve organik yoğurt, diyabet hastaları için faydalıdır.

Yoğurt, cilt bakımı için de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ciltte oluşan sivilce, akne, siyah nokta, leke ve güneş yanığı gibi pek çok probleme karşı iyi gelir.

Limonlu Yoğurt Kürü İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım limon
  • 3 çorba kaşığı az yağlı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Limonlu Yoğurt Kürü Hazırlanışı ve Uygulanışı

Yoğurt, uygun bir kaseye alınıp üzerine limon suyu ve pul biber eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım her gün düzenli olarak gece yatmadan yarım saat önce tüketilir. Yoğurt kürü yendikten sonra herhangi bir şey yenmeden yatılmalıdır.

Tarçınlı Yoğurt Kürü İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal

Tarçınlı Yoğurt Kürü Hazırlanışı ve Uygulanışı

1 kase yoğurdun içine tarçın, zencefil ve zerdeçal eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım yatmadan 2-3 saat önce yenir. Yoğurt kürü yendikten sonra sadece su içilmelidir. Ekstra bir şey yenip içilmemelidir.

Yoğurt Kürünün Faydaları

  • Yoğurt kürü, ödem söktürücü etki yaratır.
  • Tatlı isteğini bastırır.
  • Karın şişliğine karşı iyi gelir.
  • Metabolizmanın aktif bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Göbek ve basen bölgesindeki yağları eritici etkisi vardır.
  • Yoğurt kürü yaklaşık olarak 130 kalori içerir.

Yoğurt Kürü Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sadece yoğurt kürü uygulayarak mucize beklemek yanlıştır. Yoğurt kürü ile birlikte hareket miktarı artırılmalıdır. Hareketsiz bir yaşam tarzı olan kişilerin kilo vermesi oldukça zordur. Alınan kaloriyi yakacak şekilde hareket edilmiyorsa ne yapılırsa yapılsın matematiksel olarak da kilo vermek mümkün değildir. Yoğurt kürü ile hiç egzersiz yapılamıyorsa bile günde yarım saatlik hafif tempolu yürüyüşler yapılmalıdır. Bazı egzersizler bağırsakların çalışmasını da sağlar. Bağırsak hareketlerinin zayıf olduğundan şikâyet eden kişiler, bağırsaklarını çalıştırmak için sabahları aç karnına 1 tane keçiboynuzu tüketebilir.

Yoğurt kürü ile vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarı da karşılanmalıdır. Günde en az 1,5-2 litre su tüketilmelidir. Beslenme alışkanlıklarına çok dikkat edilmelidir. Aşırı yağlı yiyecekler, makarna, hamur işleri, aşırı tuz, şeker ve tatlı tüketimi mümkün olduğunca kısıtlanmalıdır. Bu tarz besinlerin yerine taze sebze ve meyveler tercih edilebilir. Atıştırmalık olarak kuru yemiş ya da kuru meyveler tüketmek daha sağlıklı olur. Bu tür davranışlara dikkat edildiğinde yoğurt kürü sayesinde 15-30 gün içinde vücutta oluşabilecek değişiklikler gözle fark edilecektir. Yoğurt kürü sayesinde iç organlarda yaşanan değişim cildi de olumlu etkileyecektir. Cilt daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanacaktır.

Uyarılar

Yoğurt kürü düzenli uygulanmalıdır. En fazla 2 hafta uygulamak yeterli olur. Fazla uygulandığında bazı yan etkilere neden olabilir. Gebelik ve emzirme dönemi için uygun bir kür değildir. Her yaş grubunda sağlık durumu iyi olan herkes yoğurt kürü uygulayabilir. Yoğurt kürü, pul biber ile hazırlanmışsa basur tarzı hastalığı olan kişiler için uygun olmayabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Yoğurt Kaç Kalori?

Meyveli Yoğurt Kaç Kalori?

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Yoğurt Kalori?

Süzme Yoğurt Kalori?