Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Gelen misafirlere ne hazırlayacağı, çoğu ev hanımının baş ağrısı sebebidir. Hangi çorbayı yapacağına karar vermekse en zorlarındandır belki de. Yapması kolay ama her damağa hitap etmesi de mühim. Ege'den Anadolu'ya açılan bir çorba tarifini sizlere sunuyoruz. Arpa Şehriyesi Çorbası, sıradan lezzetlerin yanında sıradışı bir alternatiftir. Kış aylarının içinizi ısıtacak bu lezzetli tarif sizlerle:

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası için Gereken Malzemeler

  • 2,5 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Tavuk Suyu Bulyon
  • 1 Çay Bardağı Arpa Şehriye
  • 4-5 Su Bardağı Su
  • Göz Kararı Tuz

Sosu için Gereken Malzemeler

  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Kuru Nane

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Arpa şehriyelerini, tavaya yağ koymadan hafif sararıncaya kadar kavurun. Böyle yapmamızdaki neden hem daha kokulu olması hem de daha lezzetli olmasının yanı sıra ertesi güne kaldığında şehriyelerin şişmemesidir. Çorba tenceremize kavurduğumuz şehriyeler, yoğurt, yumurta, un ve bir miktarda su eklenerek çırpılır ve sonra ocağa alınarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra bulyonumuzu ve tuzumuzu atıp karıştırıyoruz. Eğer kıvamı istenilen gibi değilse kaynar su dökerek kıvam ayarlanabilir. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak şehriyelerin de pişmesi sağlanır. Tereyağımızı da cezvede eritip naneleri de hafif yaktıktan sonra ister tencereye isterseniz servis kaselerine dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alev

23 Temmuz 2024 Salı

Arpa ޞehriyeleri neden yağsız tavada kavruluyor da direkt çorbanın içine eklenmiyor? Bu yöntemin tadı nasıl etkilediğini merak ediyorum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Alev,

Arpa şehriyeleri yağsız tavada kavurmak, şehriyelerin hem lezzetini arttırmak hem de çorbanın içinde daha diri kalmalarını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Kavurma işleminde şehriyeler hafifçe kızararak, çorbanın içine eklediğinizde daha zengin bir aroma ve lezzet sunar. Ayrıca, bu yöntem şehriyelerin çorbanın içinde fazla pişip dağılmasını engeller, bu da çorbanınıza daha iyi bir doku katar. Bu yüzden, şehriyeleri önceden kavurmak, çorbanızın genel lezzet profiline olumlu bir katkıda bulunur.

Sevgiler,
Asistan

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Süzme Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt ve Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Yoğurt ve Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Doğal Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Doğal Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Yoğurt Nasıl Yapılır?

Çilekli Yoğurt Nasıl Yapılır?

Güncel

Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri