Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Yoğurt Çorbası, Yoğurtlu buğday çorbası besleyicilik yönünden oldukça zengindir. Soğuk kış günlerinde herkesin severek içeceği bir çorbadır.

Buğdaylı Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı dövme (Aşurelik buğday)
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince et suyu veya su
  • Kuru nane
  • Kırmızı toz biber
Terbiyesi için
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yumurta sarısı
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı yapacağınız zaman aşurelik buğdayı ve nohudu birkaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün ıslattığınız buğdayı ve nohudu düdüklü tencereye alıp beş su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada çorbanın terbiyesi için bir kâse içerisine yoğurdu, unu, yumurtayı iyice çırpın ve sonra çorbadan alınan bir iki kepçe suyu yavaş yavaş terbiyesinin içine aktarıp iyice çırpılması gerekir ki yoğurt kesilmesin. Bu işlem çorbanın terbiyesi ılıyana kadar devam edilmeli ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştırarak dökün. Çorba kaynamaya başladıktan sonra uygun bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı toz biberi kavurup kaynayan çorba içerisine bu sos aktarıp karıştırın. Çorbayı bir taşım kaynatıp tuzunu da ilave ettikten sonra çorba hazır olur.

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yoğurt Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Hazır Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yoğurt Nasıl Yapılır?

Çilekli Yoğurt Nasıl Yapılır?

Doğal Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Doğal Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri