Köfteli Yoğurt Çorbası Köfteli Yoğurt Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez yöresel çorba tariflerinden biridir. İlk bakışta biraz zahmetli olarak düşünülebilir ancak muhteşem bir lezzete sahip olması nedeniyle hazırlanmaya değer bir tariftir. Bu çorbayı, ister konuklarınız için ister kendiniz ve çocuklarınız için hazırlayarak harika bir lezzetle buluşabilirsiniz. Lezzetli olmasının yanı sıra besleyici ve sağlıklı özellikleriyle de vazgeçemeyeceğiniz çorba tarifleri arasında yerini alacaktır. Köfteli Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Köftesi İçin
Çorbası İçin
Üzeri İçin
Köfteli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? Köfte Hazırlığı Çorbanın köftelerini hazırlayarak işe başlayın. Bir karıştırma kabına 300 gr köftelik kıymayı alın. Üzerine 1 adet yumurta, iri rendelenmiş 1 adet kuru soğan ve 2-3 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin. Ufalanmış 1-2 dilim bayat ekmek içi, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon ve yeteri kadar tuz ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurarak köftelik harcı hazırlayın. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri oluşturun. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Çorbanın Hazırlanışı Çorba tenceresine yaklaşık 2 litre su ekleyip ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra önceden haşlanmış 1 kase nohut ve hazırladığınız misket köfteleri ekleyin. 5-6 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Bu arada, başka bir kapta 500 gr süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, yarım çay bardağı pirinç ve 1 çorba kaşığı unu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Çırptığınız karışıma, çorbanın suyundan 1 kepçe ekleyerek yoğurtlu terbiyeyi ılıtın. Ilıttığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorba tenceresine dökerek sürekli karıştırın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatın ve ardından ocaktan alın. Çorbanın Sosu Çorbanın sosunu hazırlamak için küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2-3 çorba kaşığı sıvı yağı eritin. Yağlar kızdıktan sonra 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız naneli yağı sıcak çorbanın üzerine dökün. Artık köfteli yoğurt çorbanız servise hazırdır. Sıcak sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin. Afiyet olsun. |