Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurt Çorbası

Köfteli Yoğurt Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez yöresel çorba tariflerinden biridir. İlk bakışta biraz zahmetli olarak düşünülebilir ancak muhteşem bir lezzete sahip olması nedeniyle hazırlanmaya değer bir tariftir. Bu çorbayı, ister konuklarınız için ister kendiniz ve çocuklarınız için hazırlayarak harika bir lezzetle buluşabilirsiniz. Lezzetli olmasının yanı sıra besleyici ve sağlıklı özellikleriyle de vazgeçemeyeceğiniz çorba tarifleri arasında yerini alacaktır.

Köfteli Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi İçin

  • 300 gr köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1-2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • Yeteri kadar tuz

Çorbası İçin

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 kase önceden haşlanmış nohut
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 litre içme suyu

Üzeri İçin

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Köfteli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Köfte Hazırlığı

Çorbanın köftelerini hazırlayarak işe başlayın. Bir karıştırma kabına 300 gr köftelik kıymayı alın. Üzerine 1 adet yumurta, iri rendelenmiş 1 adet kuru soğan ve 2-3 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin. Ufalanmış 1-2 dilim bayat ekmek içi, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon ve yeteri kadar tuz ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurarak köftelik harcı hazırlayın. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri oluşturun. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Çorbanın Hazırlanışı

Çorba tenceresine yaklaşık 2 litre su ekleyip ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra önceden haşlanmış 1 kase nohut ve hazırladığınız misket köfteleri ekleyin. 5-6 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Bu arada, başka bir kapta 500 gr süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, yarım çay bardağı pirinç ve 1 çorba kaşığı unu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Çırptığınız karışıma, çorbanın suyundan 1 kepçe ekleyerek yoğurtlu terbiyeyi ılıtın. Ilıttığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorba tenceresine dökerek sürekli karıştırın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatın ve ardından ocaktan alın.

Çorbanın Sosu

Çorbanın sosunu hazırlamak için küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2-3 çorba kaşığı sıvı yağı eritin. Yağlar kızdıktan sonra 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız naneli yağı sıcak çorbanın üzerine dökün.

Artık köfteli yoğurt çorbanız servise hazırdır. Sıcak sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yoğurt Çorbası Kaç Kalori?

Yoğurt Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutla Yoğurt Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Nohutla Yoğurt Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri