Süzme Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Süzme Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurt; bunu evde yapmak oldukça kolaydır. İhtiyaç olan şey ise bir tane bez torbadır. Bunu pamuklu olan bir bezden ya da fazla seyrek olmayan tülbent bezlerinden dikilebilir. Bu sefer marketten alınan ev tarhanasının bez olan torbası kullanıldı. Ekşimiş olan yoğurtları değerlendirmek maksadıyla da harika olan bir yoldur yoğurdu süzmek. Akan suyu ile ekşiliği de gider. Eğer süzme yoğurdu taze yoğurt ile değil de ekşimiş olan yoğurttan yapılmış ise daha kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir.

Süzme yoğurttan yapılacak olanlar, en fazla yoğurt çorbası yapımında kullanılır ve süzme yoğurt ile yapılan çorbalar mükemmel olur ya da sabah kahvaltılarında labne peynir yerine ekmeğe sürülüp, üstüne de biraz tuz, pul biber, kara biber ve kuru nane serpip çay ile yanında tüketilebilir. Veya kahvaltıya misafir davet edildiğinde minik kareler, üçgenler biçiminde kesilmiş olan tost ekmeğine bu uygulamayı yapıp minik olan kanepeler elde edilebilir.

Süzme Yoğurt Malzemeleri
  • 800 gram kadar yoğurt (Mümkün ise ev yoğurdu).
  • Bir adet bez torba (800 gram yoğurt için 21x15 santimlik torba yeterli olacaktır).
Süzme Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yoğurt bez torbaya konulur. Yoğurt oranı 800 gramdan daha çok ise daha büyük olan ölçülerde bir torba kullanılması gerekmektedir. Torbanın ağzı iyice bağlanır. Suyunun rahat bir şekilde süzülmesi için iki yöntemi tercih edilebilir. Bunlardan biri, geniş ve derin bir tabağın içerisine bir tas ya da kâseyi ters çevirerek yoğurt torbasını üstüne koymak. Birikmiş olan suyu daha rahat dökmek için ise bazı yöntemler çok daha rahattır. Bu yöntem, geniş bir kabın üstüne ona uygun olan boyutlarda bir süzgeç koyup, yoğurt torbasını bu süzgecin içine koymaktır.

Yoğurt bu biçimde torbaya koyulmasının ardından, buzdolabına konulur ve ara sıra altta birikmiş olan suyu dökülür. Torbada bekletme süresi yükseldikçe süzme yoğurdun kıvamı da koyulaşacaktır. Belli bir saat beklesin diye bir süre belirtilmez. Bir gün kadar bu biçimde beklese yeterli olacaktır. Zaten bakınca kıvamı kendini belli etmektedir. Süzme yoğurdu tercihen cam olan bir kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edilebilir. 800 gram yoğurdun süzülmüş ağırlığı ise 300 gram olmuş olur.

Afiyet olsun.

Süzme Yoğurt Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Yoğurt Zayıflatırmı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Biberli Yoğurt Zayıflatırmı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yoğurt Zayıflama?

Çörek Otu Yoğurt Zayıflama?

Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Evde Meyveli Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır?

Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır?