Yoğurt Protein, Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit mayalama sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente süt ürünüdür. Sütten yoğurt yapmak için kullanılan bakterilerden birkaçı şunlardır Örnek; lactobacillus, bulgaricus
Yoğurt iyi kalite protein, kalsiyum ve fosfor ile özellikle B2 vitamini ve bazı fizyolojik aktif bileşenler içerir. Sütle kıyaslarsak kan yapıcı folik asit ve bazı B vitaminleri açısından daha zengindir, ayrıca fosfor ve kalsiyum gibi minerallerin emilimi ve vücutta kullanımı daha fazladır. Genel olarak yoğurt, süte kıyasla daha fazla laktik asit galaktoz, peptitler, serbest amini asitler, serbest yağ asitleri ve kolin daha az laktoz içerir. Yiyeceklerle alınan her protein elzem amino asitleri (Vücudumuz da üretilmeyen besinlerle alınması zorunlu olan) aynı oranda içermez. Yine bazı besinler sindirimi güç olduğundan, proteinden daha az yararlanılır. Bazı besinlerden elde edilen proteinlerde elzem aminoasitlerin bir veya iki tanesi vücudun gereksinimlerinden azdır ve sindirimide güçtür. Bu gibi proteinler özellikle büyümekte olan organizmanın gereksinimlerini karşılayamamaktadır. Halbuki yoğurt iyi kalitede protein kaynağıdır. İyi kalite protein büyüme ve yaşamın sürdürülmesi için gerekli aminoasitleri yeteri oranda içeren proteinlerdir. Genellikle süt yoğurt gibi besinlerde bulunan proteinlerin elzem aminoasit bileşimleri vücut gereksinmesine uygundur. Elzem aminoasitler uygun orandaki proteinleri vücut proteini haline gelmeleri daha kolay ve hızlı olur. Yoğurt
Proteinlerinin %75 - 80 oranında proteinine dönüşebildiği uzmanlar tarafından yapılan deneylerle kanıtlanmıştır ve proteinlerin sindirilebilir oranı %90 -100 civarındadır.
Yoğurt Protein, Besin ve Vitamin Değerleri; 100 gram tam yağlı yoğurta 61 kaloridir. Bu kalorilerin 29 u yoğurtta bulunan yağ dadır. Aynı miktardaki yoğurttan 4 gram a yakın protein vardır. Süt ürünleri aynı zamanda kalsiyum içeriğiyle öne çıkmaktadır insan vücudu 100 gram yoğurta %12 kadar, kalsiyum ihtiyacını yoğurttan karşılayabilmektedir. Buna göre 100 gram tam yağlı yoğurtta bulunan besin değerleri aşağıda verilmiştir.
Protein miktarı 4 gr
Kalori miktarı 159 kcal.
Toplam yağ miktarı 6 gr.
Kolesterol miktarı 2 mg.
Sodyum miktarı 87 mg
Potasyum miktarı 211 mg
Karbonhidrat miktarı 24 gr
A vitamini 212 IU
D vitamini 4 IU
B12 vitamini 0.3 µg
C vitamini 0.8 mg
Kalsiyum miktarı 143 mg
Demir miktarı 0.3 mg
Piridoksin miktarı 0.1 mg
Magnezyum miktarı14 mg
Son Güncelleme : 02.11.2023 16:47:33
Yoğurt Protein ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Yoğurt Protein"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Pul Biberli Yoğurt
Pul biberli yoğurt çok faydalıdır. Göbek etrafında toplanan yayları pul biberli yoğurt ile yok edebilirsiniz. Göbek etrafında toplanan yağlar hiç hoş bir görünüm sağlamamaktadır. Bu sorun özellikle bayanlar için oldukça büyük bir problemdir. Bazıları...
Gece Yoğurt Yemek
Gece yoğurt yemek, Öncelikli olarak yoğurt ürünlerin başında gelir çok sağlıklıdır Ayrıca yoğurdun kullanıldığı da bilinmektedir sağlıklı yaşamın başında yoğurdun tüketilmesi süt ürünlerinin yeterli düzeyde vücuda girmesi önemlidir Öncelikle olarak s...
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama, çörek otu özellikle sağlığımız bakımından çok faydası olan bir ottur. Ayrıca sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler çörek otu kullanmalıdır. Genellikle diyet yaparak zayıflamak isteyen pek çok kişi hataya düşebilm...
Zencefil, Zerdeçal, Tarçın, Yoğurt Karışımı Zararları konusuna değinmeden önce öncelikle yoğurdun tek başına tüketildiğinde bile yağların %81'ini erittiği ve bu güzel ürünün zencefilin içinde bulunan yakıcı özelliği ve zerdeçalın da vücuttaki ödemi s...
Tam Yağlı Yoğurt Kaç Kalori
Tam yağlı yoğurt kaç kalori? Protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit bakımından zengindir. Gün içerisinde 2-3 bardak süt ya da yoğurt tüketilmelidir. Kilo denetimi sağlamak isteyenler yağsız ya da az yağlı mahsulleri tercih edebilir.Tam yağlı...
Manda Yoğurdu
Manda yoğurdu, dünya üzerinde yabani mandaların tükenme tehlikesi gün yüzüne çıkmasıyla birlikte günümüzde manda yoğurdunun da tercihi oldukça azalmaktadır. Oysa tamamen doğal bir servet olarak bilinen Manda yoğurdu, eski tarihlerde yoğun şekilde yet...
Koyun Yoğurdu
Koyun yoğurdu, sütün mayalanmasıyla oluşan beyaz koyu kıvamlı süt ürünüdür. Koyun yoğurdu iki şekilde olur, tam yağlı ve yarım yağlı olarak, en kaliteli yoğurt manda ve koyun sütünden elde edilir. İlk defa ateşli ishal hastalığına yakalanan bir insan...
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır, Hepimizin bildiği gibi yoğurt çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun faydaları saymakla bitiremeyiz, yoğurt sulu yoğurt ve Torba yoğurdu olarak ikiye ayrılır. Sulu yoğurdu genellikle yemeklerin yanında yemek için kul...
Sarımsaklı Yoğurt
Sarımsak, keskin kokulu tarla da yetişen lezzetli olan ve her derde deva olması ile bilinen en sağlıklı besin türlerinden biridir. Sarımsakta kalsiyum, kalori, demir, kolesterol, yağ, vitamin, protein gibi çok sağlıklı vücudumuz için gerekli olan tüm...
Ekşimiş Yoğurt
Ekşi yoğurt içerisine bir miktar su ekleyin. Sonrasında yoğurdu ince bir süzgeç sayesinde süzün. Yoğurdun ekşiliği gidecektir. Bu yöntem hafif ekşiliği yer alan yoğurt amaçlı geçerlidir. Uzunca süre beklemiş yoğurda aynı yolu uygulamanın bir yararı o...
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori, olduğunu belirlemek için öncelikle yoğurt çorbasının hangi tür yoğurtla yapıldığı kalori hesabında oldukça önemlidir. Bu nedenle örnek verecek olursak süzme yoğurt ya da normal yoğurt, pirinç un, yumurta hazırlanan çorba bü...
Süzme Yoğurt Kalori
Süzme yoğurt kalori, normal yoğurda göre yoğunluğu daha fazladır. Protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit bakımından zengindir. Süzme yoğurt normal yoğurdun bir bez torbanın içerisine konularak birkaç gün süzdürülmesi ile ele geçirilen protei...
Tarçınlı Yoğurt, Tarçın, cildin yaşlanmasını önleyen, kan şekerini düzenleyen, sindirim sistemi dostu bir baharat türüdür. Kabuk ve toz olarak edinebi...
Hazır Yoğurt Mayası
Hazır yoğurt mayası, yoğurdunu kendi yapan annelerimizin mayasız kaldığında başvurabileceği bir seçenektir. Çok mecbur kalmadıkça kullanılmaması gerek...
Bal Yoğurt Maskesi
Bal yoğurt maskesi, bal ve yoğurt çok yaygın bir şekilde cilt maskelerinin içinde kullanılan vazgeçilmez ürünler arasındadır. Solgun ciltlerde, sivilc...
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori; Yoğurt günün her saati rahatlıkla tüketeceğimiz bir besin kaynağıdır. Ama yoğurt suyuyla birlikte tüketilmelidir. Yoğurt su...
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı, son yıllarda oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan biberli yoğurtla zayıflama şekli iyi sonuçlar veren yöntemler arası...
Yağsız Yoğurt
Yağsız yoğurt, Yoğurt, sütün mayalandırılması ile yapılan, herkesin severek tükettiği, lezzetiyle ağızlar da eşsiz bir tat bırakan, serinletici bir et...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Kasım - 2023