Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Yoğurt Çorbası

Yoğurt çorbası, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu çorba, terbiyelenmiş tarifi ile de harika bir lezzet sunmaktadır. Sıklıkla yaptığım ve çok beğendiğim bu tarifi sizinle de paylaşmak istedim.
Malzemeler

Çorba İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay bardağı iri taneli pirinç
  • Et veya tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Terbiye İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Üzerine Dökmek İçin Sos Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber veya toz biber (isteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Terbiyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğan çok küçük doğranır, sarımsak dövülür ve tencereye sıvı yağ ile birlikte eklenir. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Varsa et suyu veya tavuk suyu, yoksa da su ilave edilir. Çorba kaç kişilik yapılacaksa et suyunun miktarı ona göre ayarlanmalıdır. Bu malzemelerle en fazla 5 kişilik bir çorba elde edilir. Soğanın üzerine et suyu ilave edilir. Kaynamaya başladığı zaman pirinçler eklenir. Ocağın altı kısılır. Pirinçler piştiğinde, hazırlanmış olan terbiye yavaş yavaş eklenir. Terbiye hazırlanırken yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz olana dek karıştırılmalıdır. Mikser tercih edilirse daha iyi olur. Hazırlanan terbiyenin içine yavaş yavaş tencerede pişmekte olan çorbanın suyundan eklenerek biraz sulandırılır ve tencereye yavaşça karıştırılarak hazırlanmış tüm terbiye ilave edilir. Çorbanın kıvamına göre azar azar eklendiğinde istenilen kıvam daha rahat yakalanabilir. Kaynamaya başladıktan sonra çorbanın altı kısılmalıdır. Biraz kaynadıktan sonra da altı tamamen kapatılmalıdır.
Servis Önerisi

Terbiyeli Yoğurt Çorbası her zaman yapabileceğiniz pratik ve çok sevilen bir çorba çeşididir. Üzerine nane dökülerek servis edildiğinde mis gibi kokusuyla enfes olur. İsteğe göre pul biber de yağda yakılarak sunulabilir.
Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurdun Faydaları Nedir?

Yoğurdun Faydaları Nedir?

Güncel

Yoğurt Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mayalama Tarifi ve Malzemeleri