Terbiyeli Yoğurt Çorbası Yoğurt çorbası, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu çorba, terbiyelenmiş tarifi ile de harika bir lezzet sunmaktadır. Sıklıkla yaptığım ve çok beğendiğim bu tarifi sizinle de paylaşmak istedim. Malzemeler Çorba İçin Malzemeler
Terbiye İçin Malzemeler
Üzerine Dökmek İçin Sos Malzemeleri
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? Soğan çok küçük doğranır, sarımsak dövülür ve tencereye sıvı yağ ile birlikte eklenir. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Varsa et suyu veya tavuk suyu, yoksa da su ilave edilir. Çorba kaç kişilik yapılacaksa et suyunun miktarı ona göre ayarlanmalıdır. Bu malzemelerle en fazla 5 kişilik bir çorba elde edilir. Soğanın üzerine et suyu ilave edilir. Kaynamaya başladığı zaman pirinçler eklenir. Ocağın altı kısılır. Pirinçler piştiğinde, hazırlanmış olan terbiye yavaş yavaş eklenir. Terbiye hazırlanırken yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz olana dek karıştırılmalıdır. Mikser tercih edilirse daha iyi olur. Hazırlanan terbiyenin içine yavaş yavaş tencerede pişmekte olan çorbanın suyundan eklenerek biraz sulandırılır ve tencereye yavaşça karıştırılarak hazırlanmış tüm terbiye ilave edilir. Çorbanın kıvamına göre azar azar eklendiğinde istenilen kıvam daha rahat yakalanabilir. Kaynamaya başladıktan sonra çorbanın altı kısılmalıdır. Biraz kaynadıktan sonra da altı tamamen kapatılmalıdır. Servis Önerisi Terbiyeli Yoğurt Çorbası her zaman yapabileceğiniz pratik ve çok sevilen bir çorba çeşididir. Üzerine nane dökülerek servis edildiğinde mis gibi kokusuyla enfes olur. İsteğe göre pul biber de yağda yakılarak sunulabilir. Afiyet olsun. |