Evde Meyveli Yoğurt Yoğurt, besin değeri yüksek bir gıdadır ve günlük tüketimi sağlık açısından önerilmektedir. Ayrıca, tatlı ihtiyacını da yoğurtla karşılamak mümkündür. Evde hazırlanan meyveli yoğurt, hem kalsiyum ihtiyacını karşılar hem de vücudun daha sağlıklı olan meyve şekerini almasını sağlar. Sıklıkla yaptığım ve sizlere de tavsiye edebileceğim evde meyveli yoğurt tarifini paylaşmak istiyorum. Evde Meyveli Yoğurt Malzemeleri
Evde Meyveli Yoğurt Nasıl Yapılır? Öncelikle süt kaynatılmalıdır. Süt kaynadıktan sonra altı kısık bir şekilde tutulup, biraz daha kendi halinde kaynamaya bırakılmalıdır. Oda sıcaklığında bulunan yoğurdun içerisine, şeftaliler minik minik doğranmalıdır. Şeftalinin parça şeklinde olmasını istediğim için doğramayı tercih ediyorum. Daha yoğun bir renk ve kıvam isteyen kişiler rondodan geçirebilir veya çatalla iyice ezebilir. Yoğurt ve şeftaliyi karıştırıp bir süre bekletmek gerekmektedir. Ocaktan alınan sütün sıcaklığı, normal yoğurt mayalama sıcaklığına geldiği zaman (serçe parmağınızı soktuğunuzda yakmayacak kadar, ama çok ılınmış da olmayacak derecede) şeftali-yoğurt karışımını ekleyip kaşıkla bir iki çevrilmelidir. Ağzı sıkıca kapatılıp sarıldıktan sonra en az dört saat yerinden kımıldatılmadan bekletilmelidir. Daha sonra ağzı açık bir biçimde bir gece buzdolabında beklettikten sonra, yoğurt dinlendirilmiş olarak tüketilmeye hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Meyveli yoğurt yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:
Meyveli Yoğurdun Faydaları Meyveli yoğurt, birçok sağlık faydası sunar:
Sonuç olarak, evde meyveli yoğurt hazırlamak hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatiftir. Bu tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz meyveli yoğurt, hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir atıştırmalık olabilir. Afiyet olsun! |