Yoğurt TatlısıŞerbetli tatlılar, Türk mutfağında uzun yıllardır önemli bir yere sahiptir. Neredeyse her gün tükettiğimiz tatlılar arasında en hafif ve en pratik olanlarından biri yoğurt tatlısıdır. Ani gelen misafirler ve yoğun çalışan bireyler için oldukça pratiktir. Kolayca hazırlanıp servis edilebilir. Yoğurt tatlısının bu kadar lezzetli olmasının sırrı, enfes şerbeti ve çıtır çıtır irmiğidir. Çalışan bireyler için büyük bir kolaylıktır; işten yorgun geldiğinizde ve misafirleriniz olduğunda, fazla vaktiniz olmasa bile son yarım saatte bile hazırlayabilirsiniz. Yapımı 5 dakika, pişirme süresi 20 dakika, şerbeti hazırlama süresi ise 5 dakika sürer. Yarım saatte hazır olan bu tatlı, hem hızlı hem de lezzetlidir. Lezzeti kadar kolay yapımıyla da bilinen yoğurt tatlısı, Ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olabilir. Ayrıca kabul günlerinde, beş çaylarında ve yemekli misafirleriniz için de ideal bir tatlıdır. Denediğinizde bana hak vereceğinizi düşündüğüm yoğurt tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyorum. Umarım dener ve beğenirsiniz. Yoğurt Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?Öncelikle 3 adet yumurta ve toz şekeri derin bir kaseye alıp, şeker eriyip yumurta köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ, yoğurt, irmik ve limon rendesini ekleyip mikser ile çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı elek yardımı ile eleyerek ilave ediyoruz. Bu işlem sayesinde tatlının keki daha iyi kabaracaktır. Malzemeleri iyice çırptıktan sonra, dikdörtgen bir borcamı yağlayıp karışımı döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Tatlı pişerken, bir yandan da şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet istenilen kıvama gelince limonu sıkıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz şerbeti bir kenara koyup biraz soğumasını sağlıyoruz. Tatlının keki ve şerbeti aynı oranda ılık olmalıdır. İkisi de ılındığında, şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz. Tatlı soğuyunca dilimleyip Hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. |
Gerçekten yoğurt tatlısı bu kadar hızlı ve kolay mı hazırlanabiliyor? Misafirlerim geldiğinde genellikle uzun süre alacak tatlılardan kaçınmaya çalışıyorum ama bu tarif tam bana göre gibi görünüyor!
Cevap yazArzu hanım, yoğurt tatlısının bu kadar hızlı ve kolay hazırlanabildiğine inanmak zor olabilir, ama gerçekten öyle! Tarifin pratikliği sayesinde misafirleriniz geldiğinde zamanınızın büyük bir kısmını mutfakta harcamadan onları lezzetli bir tatlı ile ağırlayabilirsiniz. Bu tarifin sizin için ideal olduğunu düşünüyorum. Afiyet olsun!