Yoğurtlu Kabak Kalye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alarak soğanları pembeleşene kadar kavurun. 2. Kabakları yıkayıp iri küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince dilimleyin. 3. Kavrulan soğanlara kabakları ve sarımsakları ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. 4. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kapağını kapatın. Kabağın yumuşaması için 15-20 dakika pişirin. 5. Yoğurdu bir kaseye alın. Üzerine unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 6. Yoğurtlu karışımı tenceredeki kabaklara yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. 5 dakika daha pişirin. 7. Son olarak kuru naneyi ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. 8. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! Püf Noktaları:
|