Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ekşimiş Yoğurt

Ekşimiş Yoğurt

Ekşi yoğurt içerisine bir miktar su ekleyin. Sonrasında yoğurdu ince bir süzgeç sayesinde süzün. Yoğurdun ekşiliği gidecektir. Bu yöntem hafif ekşiliği yer alan yoğurt amaçlı geçerlidir. Uzunca süre beklemiş yoğurda aynı yolu uygulamanın bir yararı olmayacaktır. Yemeklerimizin yakınında severek tükettiğimiz yoğurt buzdolabında dururken ekşidiyse anında atmayın. Dolabınızda olan ekşimiş yoğurtlarınızı atmayın, çökelek yapın. Elde ettiğiniz çökelek cilt mis benzeri börekler yapabilirsiniz. Yapması çok basit ve kendiniz yaptığınız amaçlı katkısız ve natürel.

Ekşi yoğurt immün sistemini güçlendiriyor, sindirim sistemine destekçi oldu, birey gelişimine katkısı ise kocaman. Yoğurt, öyle ki her derde deva. Çiğ sütteki aşağı yukarı protein oranı yüzde 3 dolaylarında. Bu sebeple yoğurt doğruca mayalandığında protein oranı yüzde 4'e çıkamaz. Bu orana erişebilmek amaçlı sütün suyunun düşmesi gerek. Sütün kaynatılarak buharlaşma yöntemiyle suyunun düşmesi gereklidir ki protein ve sert madde oranları artabilsin. Nitekim ev yoğurtları bu olarak yapılmaktadır. Mutfakta çoğu şeyi çöpe atmayıp değerlendirmek işe fayda duruma getirmek gereklidir. Bazen çok miktarda edinilen yoğurt unutulur veya tüketilmez ve tadı ekşi olabilir. Ekşimiş yoğurdu da çoğunlukla ayran dışı tüketmez belli bir süre kolay değil olabilir. Ekşimiş yoğurt normal yoğurttan mühim bir değişiklik göstermez. Başka bir deyişle üretim işlemleri bir fark yoktur. Burada belirleyici meydana gelen yoğurt imalatında kullanılan kültürlerdir, başka bir deyişle mayadır. Yoğurt mayası içinde S. Thermophilus ile L. Bulgaricus bakterileri yer alır. Şunlar normal maya ya da yoğurtta birbirine eşdeğer oranlarda yer alır. Yoğurt üretim anında bu mayalar sütteki şekerden asit üretirler. Mayadaki L. Bulgaricus'un oranı arttıkça ondan üretilen yoğurtlar da daha asidik tatta olabilir. Başka bir deyişle daha ekşi olabilir. Çoğunlukla yöresel bölgelerde ya da köylerde kullanılan mayalar bu özelliktedir. Başka bir deyişle, bulgaricus'un sayısı daha fazladır. Bunun da sebebi maya ya da yoğurt hanede bekledikçe asitliği artar. S. Thermophilus asitliğe fazla miktarda sağlam olmadığından onun sayısı azalır. Bu benzeri mayalardan üretilen yoğurtlar da ekşi olabilir. Yoğurdun ekşimesinin bir başka sebebi de mayalama ya da fermantasyon müddetinin uzunca olmasıdır. Başka bir deyişle yoğurt imalatının uzunca zamanda gerçekleştirilmesidir. Bu uzunca süre anında maya bakterileri sütteki şekeri çokça aside dönüştürdüklerinden ele geçirilen yoğurt ekşi olabilir.

Ekşimiş Yoğurt Ne Türlü Değerlendirilir?


Mutfakta çoğu şeyi çöpe atmayıp değerlendirmek işe fayda duruma getirmek gereklidir. Bazen çok miktarda edinilen yoğurt unutulur veya tüketilmez ve tadı ekşi olabilir. Ekşimiş yoğurdu da çoğunlukla ayran dışı tüketmez belli bir süre kolay değil olabilir. Ekşimiş yoğurdu kek poğaça benzeri hamur işlerine katmak belki tatlarını belli bir süre değiştirebilir. Ayran yapıp tüketmekle de bitmeyecek denli fazla miktarda yoğurdunuz varsa işte sizlere muhteşem bir çözüm:
Ekşimiş yoğurdu en iyi olarak değerlendirmenin yolları lor yapmaktan geçer. Ekşimiş yoğurdu bir tencereye alıp belli bir süre sulandırın. Koyu bir ayran kıvamına gelsin. Tencereyi ocağa koyup kaynatın. Tuz eklemek isteyenler bu esnada tuzunu ilave etsinler. Uzunca süre bekleyecek meydana gelen lora tuz ilavesi edilebilir. Kaynayıp güzelce koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan ardından bez torbaya dökün ve suyunun güzelce süzülmesini sağlayın. Ekşimiş yoğurdu atmak mahaline tazecik tüketebileceğiniz iyi bir kahvaltılık lor ele geçirdik afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 07:55:29
Ekşimiş Yoğurt ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ekşimiş Yoğurt Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ekşimiş Yoğurt"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Pul Biberli Yoğurt
Pul Biberli Yoğurt
Pul biberli yoğurt çok faydalıdır. Göbek etrafında toplanan yayları pul biberli yoğurt ile yok edebilirsiniz. Göbek etrafında toplanan yağlar hiç hoş bir görünüm sağlamamaktadır. Bu sorun özellikle bayanlar için oldukça büyük bir problemdir. Bazıları...
Gece Yoğurt Yemek
Gece Yoğurt Yemek
Gece yoğurt yemek, Öncelikli olarak yoğurt ürünlerin başında gelir çok sağlıklıdır Ayrıca yoğurdun kullanıldığı da bilinmektedir sağlıklı yaşamın başında yoğurdun tüketilmesi süt ürünlerinin yeterli düzeyde vücuda girmesi önemlidir Öncelikle olarak s...
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama, çörek otu özellikle sağlığımız bakımından çok faydası olan bir ottur. Ayrıca sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler çörek otu kullanmalıdır. Genellikle diyet yaparak zayıflamak isteyen pek çok kişi hataya düşebilm...
Zencefil Zerdeçal Tarçın Yoğurt Karışımı Zararları
Zencefil Zerdeçal Tarçın Yoğurt Karışımı Zararları
Zencefil, Zerdeçal, Tarçın, Yoğurt Karışımı Zararları konusuna değinmeden önce öncelikle yoğurdun tek başına tüketildiğinde bile yağların %81'ini erittiği ve bu güzel ürünün zencefilin içinde bulunan yakıcı özelliği ve zerdeçalın da vücuttaki ödemi s...
Tam Yağlı Yoğurt Kaç Kalori?
Tam Yağlı Yoğurt Kaç Kalori?
Tam yağlı yoğurt kaç kalori? Protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit bakımından zengindir. Gün içerisinde 2-3 bardak süt ya da yoğurt tüketilmelidir. Kilo denetimi sağlamak isteyenler yağsız ya da az yağlı mahsulleri tercih edebilir.Tam yağlı...
Manda Yoğurdu
Manda Yoğurdu
Manda yoğurdu, dünya üzerinde yabani mandaların tükenme tehlikesi gün yüzüne çıkmasıyla birlikte günümüzde manda yoğurdunun da tercihi oldukça azalmaktadır. Oysa tamamen doğal bir servet olarak bilinen Manda yoğurdu, eski tarihlerde yoğun şekilde yet...
Koyun Yoğurdu
Koyun Yoğurdu
Koyun yoğurdu, sütün mayalanmasıyla oluşan beyaz koyu kıvamlı süt ürünüdür. Koyun yoğurdu iki şekilde olur, tam yağlı ve yarım yağlı olarak, en kaliteli yoğurt manda ve koyun sütünden elde edilir. İlk defa ateşli ishal hastalığına yakalanan bir insan...
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır, Hepimizin bildiği gibi yoğurt çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun faydaları saymakla bitiremeyiz, yoğurt sulu yoğurt ve Torba yoğurdu olarak ikiye ayrılır. Sulu yoğurdu genellikle yemeklerin yanında yemek için kul...
Sarımsaklı Yoğurt
Sarımsaklı Yoğurt
Sarımsak, keskin kokulu tarla da yetişen lezzetli olan ve her derde deva olması ile bilinen en sağlıklı besin türlerinden biridir. Sarımsakta kalsiyum, kalori, demir, kolesterol, yağ, vitamin, protein gibi çok sağlıklı vücudumuz için gerekli olan tüm...
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori?
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori?
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori, olduğunu belirlemek için öncelikle yoğurt çorbasının hangi tür yoğurtla yapıldığı kalori hesabında oldukça önemlidir. Bu nedenle örnek verecek olursak süzme yoğurt ya da normal yoğurt, pirinç un, yumurta hazırlanan çorba bü...
Süzme Yoğurt Kalori
Süzme Yoğurt Kalori
Süzme yoğurt kalori, normal yoğurda göre yoğunluğu daha fazladır. Protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit bakımından zengindir. Süzme yoğurt normal yoğurdun bir bez torbanın içerisine konularak birkaç gün süzdürülmesi ile ele geçirilen protei...
Yoğurt Protein
Yoğurt Protein
Yoğurt Protein, Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit mayalama sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente süt ürünüdür. Sütten yoğurt yapmak için kullanılan bakterilerden birkaçı şunlardır Örnek; lactobacillus, bulgaric...

 

Pul Biberli Yoğurt
Gece Yoğurt Yemek
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama
Zencefil Zerdeçal Tarçın Yoğurt Karışımı Zararları
Tam Yağlı Yoğurt Kaç Kalori?
Manda Yoğurdu
Koyun Yoğurdu
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır
Sarımsaklı Yoğurt
Ekşimiş Yoğurt
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori?
Süzme Yoğurt Kalori
Yoğurt Protein
Tarçınlı Yoğurt
Hazır Yoğurt Mayası
Bal Yoğurt Maskesi
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori?
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı
Yağsız Yoğurt
1 Kase Yoğurt Kaç Kalori?
Light Yoğurt Kaç Kalori?
Yarmalı Yoğurt Çorbası
Göbek Eriten Yoğurt Kürü
Yoğurt
Yoğurt Kürü
İrmiksiz Yoğurt Tatlısı Tarifi
Buğdaylı Yoğurt Çorbası
Evde Meyveli Yoğurt
Yoğurt Limon
Meyveli Yoğurt
Popüler İçerik
Tarçınlı Yoğurt
Tarçınlı Yoğurt
Tarçınlı Yoğurt, Tarçın, cildin yaşlanmasını önleyen, kan şekerini düzenleyen, sindirim sistemi dostu bir baharat türüdür. Kabuk ve toz olarak edinebi...
Hazır Yoğurt Mayası
Hazır Yoğurt Mayası
Hazır yoğurt mayası, yoğurdunu kendi yapan annelerimizin mayasız kaldığında başvurabileceği bir seçenektir. Çok mecbur kalmadıkça kullanılmaması gerek...
Bal Yoğurt Maskesi
Bal Yoğurt Maskesi
Bal yoğurt maskesi, bal ve yoğurt çok yaygın bir şekilde cilt maskelerinin içinde kullanılan vazgeçilmez ürünler arasındadır. Solgun ciltlerde, sivilc...
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori?
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori?
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori; Yoğurt günün her saati rahatlıkla tüketeceğimiz bir besin kaynağıdır. Ama yoğurt suyuyla birlikte tüketilmelidir. Yoğurt su...
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı, son yıllarda oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan biberli yoğurtla zayıflama şekli iyi sonuçlar veren yöntemler arası...
Yağsız Yoğurt
Yağsız Yoğurt
Yağsız yoğurt, Yoğurt, sütün mayalandırılması ile yapılan, herkesin severek tükettiği, lezzetiyle ağızlar da eşsiz bir tat bırakan, serinletici bir et...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Pul Biberli Yoğurt
Gece Yoğurt Yemek
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama
Zencefil Zerdeçal Tarçın Yoğurt Karışımı Zararları
Tam Yağlı Yoğurt Kaç Kalori?
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024